- 2022-03-09
- ارسال شده توسط: avinnet
- بخش: Uncategorized @fa

تولیدی دستگاه خم کن
تولیدی دستگاه خم کن ، با قابلیت برش میلگرد ها و یا خم کن میلگرد ها به اشکال مختلف تولید می نمایند. برای برش میلگرد ها و خم نمودن آن ها می توان از دستگاه های خم و برش اتوماتیک استفاده نمود تا در زمان و انرژی صرفه جویی شود.
این دستگاه ها به صورت برقی سه فاز و تک فاز به راحتی و به صورت اتوماتیک کار برش و خم را انجام می دهند. انواع دیگر بنزینی و دیزلی این دستگاه نیز موجود می باشد.
این دستگاه نسبتا سبک بود و دارای چرخ می باشد و به همین خاطر به راحتی قابل حمل است.
خم کاری
در انواع کارهای ورقکاری به موارد زیادی برخورد میکنیم که برای تأمین فرم مورد نظر، افزایش مقاومت در مقابل خمش، جلوگیری از آسیب به دست، ایجاد اتصال و… نیاز به خم کاری وجود دارد. وسایل و ماشین آلاتی که برای این منظور بکار میروند متنوع بوده و با هر کدام خمهای معینی را میتوان به وجود آورد.
تولیدی دستگاه خم کن دستی
این دستگاه برای خم های گوشه دار و آنهائی که دارای انحناء محدودی میباشند بکار میرود.
این دستگاه دارای پایهای است که فک زیرین بر روی آن سوار شدهاست. فک روئی بکمک مکانیزم پیچ و مهره قابل حرکت بوده و به وسیلهٔ آن میتوان ورق را بین دو فک محکم نمود. فک دیگری بنام فک خمکننده وجود دارد که حول محوری به صورت شعاعی قابل حرکت بوده و به وسیلهٔ آن میتوان ورقی را که قبلاً بین فکهای رویی و زیرین محکم شدهاست خم نمود. برای خنثی کردن نیروی وزن فک خم کننده، معمولاً در انتهای محور آن وزنهای قرار دارد که به آن وزنه تعادل میگویند. در لبه فکهای سهگانه مذکور معمولاً تیغههایی از جنس فولاد نصب گردیدهاست که قابل تعویض بوده و با تعویض آنها میتوان خمهای مختلفی را به وجود آورد.
ظرفیت خمکاری در دستگاه خمکن دستی: با این نوع ماشین خم کن میتوان ورق های آهنی و فولاد کم کربن را تا ضخامت ۳ میلیمتر، ورقهای آلومینیوم و آلیاژهای آن را تا ضخامت ۶ میلیمتر و همچنین ورق های مس و برنج را تا ضخامت ۵ میلیمتر خمکاری کرد.
ماشین خم کن برقی
تولیدی دستگاه خم کن های برقی: ماشینهای خم کن برقی نسبت به ماشینهای خم کن ساده دستی دارای کارایی خوب و موثرتری هستند و به طول یک تا ۶ متر ساخته میشوند.
اجزای ماشین های خم کن برقی:
- موتور الکتریکی و جعبه دنده معکوس کننده دور.
۳ فک بالای دستگاه و وابستههای آن که حرکت خود را از الکتروموتوری که در قسمت پایه سمت راست نصب شدهاست، میگیرد.
- صفحه گردان و وابستههای آن که نیروی خود را برای خمکاری از الکتروموتور میگیرد؛
- تجهیزات تبدیل و انتقال نیرو؛ این تجهیزات تبدیل نیرو و انتقال آن را به قسمتهای متحرک ماشین امکانپذیر میسازد و معمولاً در پایههای دستگاهها جاسازی میشوند.
- جعبه فرمان مجهز به کلیدهای روشن و خاموش موتور و کلید فرمان توقف دقیق تیغهها به هنگام خمکاری که روی دستگاه نصب شدهاست.
تذکر :از جمله تولیدی دستگاه خم کن دیگری که برای خم کردن ورقهای فلزی مورد استفاده قرار میگیرند دستگاههای پرس خم هستند از جمله دستگاههای پرس خم مکانیکی و دستگاههای پرس خم هیدرولیکی
دستگاه های خم کن ورق به طور کلی به سه نوع تقسیم می شوند:
1- تولیدی دستگاه خم کن برقی معمولی
در این نوع دستگاه فک بالای خم کن برای گرفتن ورق توسط الکتروموتور به حرکت درآمده و در کورس مشخصی به سمت بالا و پایین حرکت کرده و پس از گرفتن ورق توسط فک عمل خمکاری طبق زوایای مختلف با بالا آوردن پیشخوان دستگاه که توسط اپراتور انجام میگیرد عمل خم کاری صورت می پذیرد.
2- تولیدی دستگاه خم کن فول اتوماتیک
این نوع خم کن همانند خم کن های معمولی می باشد ولی در ابعاد بزرگتر و برای خمکاری ورق های تا ضخامت ۴ میلیمتر ساخته میشود به گونهای که عمل خمکاری به صورت تمام اتوماتیک صورت می گیرد که خود این نوع به دو دسته الکترو مکانیکی و هیدرولیکی تقسیمبندی میشوند
3- پرس برک
برای خمکاری روی ورق های فولادی که ضخامت بیش از ۴ میلیمتر و دارای زوایای پیچیده تری هستند از این نوع استفاده می شود و دارای تناژ های مختلفی که بستگی به ضخامت ورق دارند ساخته می شود.